Baby Fotografie

babyfotograaf- baby fotografie_0005
babyfotograaf- baby fotografie_0100
babyfotograaf- baby fotografie_0004
babyfotograaf- baby fotografie_0002

Over Baby fotografie

De babyperiode is een prachtige periode met diverse fotomomenten. Denk er goed over na wat voor een foto’s je wilt en wanneer je deze het liefste wilt laten maken. Zo kun je de eerste foto’s laten maken net na de geboorte, als ze net kunnen zitten of wanneer ze zelfstandig kunnen staan.

Mijn advies is om geen fotoshoot te plannen als de baby tussen de 3 weken en 4 maanden oud is. De baby is net te oud voor een newborn shoot en net te jong voor een volgende sessie. Er is weinig variatie mogelijk met de baby en het zou zonde zijn als je teleurgesteld bent in het resultaat.

Wanneer kun je een babyshoot plannen:

3-4 maanden: dit is de eerste mijlpaal van een baby. De baby kan op de buik liggen en langdurig en zelfstandig zijn hoofdje optillen. We zien de eerste lachjes en gezichtsuitdrukkingen van de baby.

7-8 maanden: de volgende mijlpaal is bereikt! Deze sessie is 1 van mijn favorieten. De baby kan zelfstandig zitten, waardoor je veel variatie in de foto’s kunt krijgen. Ook bij deze sessie worden er diverse props gebruikt.

10-11 maanden: deze sessie staat in het teken van het eerste stapje. De meeste baby’s kunnen zichzelf al optrekken aan iets. De echte persoonlijkheid van de baby komt naar voren.

Accessoires, achtergronden en decoratie

Tijdens de baby fotoshoot maak ik o.a.mooie close up beelden van jullie baby en gebruik ik diverse accessoires om leuke afwisseling te krijgen in de foto’s. Denk aan stoeltjes, bankjes, tonnetjes, slingers, diverse achtergronden, vloeren, etc.

Voor de dames heb ik diverse kleuren tutu rokjes, ruffle rompers en tientallen soorten haarbandjes. Voor de mannen zijn er stropdasjes, bretels, (baret)petjes en mutsen beschikbaar. Heb je zelf een leuke accessoire zoals een grote knuffel of favoriet speelgoed, neem dit dan gerust mee!

Neem voor de fotoshoot ook een aantal kledingsetjes mee, zodat we een keer kunnen wisselen van kleding. Ook petjes en mutsen geven een leuk effect aan de foto.

Tips

Sommige baby’s moeten tijdens de fotoshoot even worden getroost of zijn hongerig geworden. Het is dan ook geen probleem om een korte pauze in te lassen. Even iets eten of ontspannen doet wonderen. Vergeet dan ook niet om iets te eten of drinken mee te nemen!

Ook is het mogelijk om tijdens de fotoshoot een gezinsfoto te maken. Zorg er dan voor dat de kleding van de ouders op de kleding van de baby is afgestemd. Probeer de kleding zo rustig mogelijk te houden en kies niet voor kleding met prints of teksten. Dit leidt de aandacht af op een foto.

Ik probeer zoveel mogelijk jullie wensen na te streven!