Newborn Fotografie

newborn_0121
newborn fotograaf- newborn fotografie_0003
newborn shoot_0012
newborn fotograaf- newborn fotografie_0001

Over Newbornfotografie

Een newborn fotoshoot vindt plaats tussen dag 4 en 14 na de geboorte. Rond deze periode slaapt de baby veel, waardoor hij/zij makkelijk in diverse houdingen kan worden gelegd. Om zeker te zijn van een plekje in mijn agenda adviseer ik om een afspraak te maken 3-4 maanden voor de uitgerekende datum. Zodra je bent bevallen neem je contact met mij op, zodat we de definitieve afspraak kunnen plannen.

De newborn shoot duurt +/- 3 uur en vindt plaats in mijn fotostudio in Wijchen. Er wordt ruim de tijd genomen om de baby tijdens de fotoshoot te voeden, te troosten, te verschonen en natuurlijk te fotograferen.

De kennis van newborn fotografie heb ik opgedaan tijdens workshops die ik heb gevolgd in Amerika en the UK. Ook heb ik diverse online workshops van top fotografen uit Australië en Amerika gevolgd.

Hierdoor ben ik bewust van alle technieken binnen de newbornfotografie en weet ik precies hoe ik om moet gaan met pasgeboren babies. Ik beheers de anatomie van de baby en observeer goed om te bepalen wat wel en niet kan. Iedere baby is anders.

Veiligheid staat altijd voorop, dat is prioriteit bij newbornfotografie!! 

Dit wordt dan ook zeer goed nagestreefd. Zo zal ik nooit een baby forceren in een bepaalde pose als deze het niet toelaat. Ook is het belangrijk dat tijdens de newborn shoot rust wordt gecreëerd om de shoot zo goed mgoelijk te laten verlopen. Geduld is dan ook erg belangrijk!

Werkwijze 

Voordat jullie in mijn studio arriveren is er al het een en ander met jullie besproken over de newborn fotografie. Jullie ontvangen na de boeking informatie met een uitgebreide werkwijze en diverse tips.

Om de shoot veilig en goed te laten verlopen is het belangrijk dat de baby in diepe slaap is. Dit creeer je o.a. door van te voren een goede voeding te geven en de baby 1 uur van te voren wakker te houden.

Om de veiligheid van de newborn fotografie na te streven werken we altijd met een spotter! Daarom vraag ik bij sommige poses of één van de ouders mij kan helpen (bijvoorbeeld om het hoofdje van de baby te ondersteunen). Tijdens de shoot worden er foto’s gemaakt op een beanbag (de foto’s waarbij de baby in een mooie pose op een kleed wordt gelegd) en foto’s waarbij een accessoire wordt gebruikt (denk aan emmers, manden, etc)

In de studio zijn diverse accesoires aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Denk aan tientallen mutsjes, haarbandjes, broekjes, +/- 30 props, diverse kleuren kleden, achtergronden, vloeren, etc.

 

Tips

Omdat een baby niet zijn eigen lichaamstemperatuur kan regelen en daardoor snel onderkoelt kan raken, zorg ik ervoor dat het erg warm is in de studio. Houdt hier rekening mee!

Newborns worden altijd bloot gefotografeerd of in de kleertjes die aanwezig zijn in de studio. Heb je zelf een leuk setje of mutsje laten maken, neem dit dan mee.

Wil je een gezinsfoto maken? Neem dan beide zwarte of witte kleding mee. Hoe meer huid te zien is op een foto hoe mooier het effect.

Om een newborn shoot goed te laten verlopen is het belangrijk dat het rustig is. Ik adviseer dan ook altijd om met zo min mogelijk mensen naar de studio te komen. Indien je graag foto’s wilt met een broertje of zusje , dan is dat natuurlijk mogelijk. Ik adviseer dan wel om een extra oppas mee te nemen, zodat die met het broertje of zusje naar de speeltuin kan. Hierdoor hebben wij voldoende tijd en rust om de baby te fotograferen.