Algemene voorwaarden bruidsfotografie

Algemene voorwaarden bruidsfotografie

Bij het maken van een afspraak gaat de klant akkoord met onderstaande algemene voorwaarden.

Fotograaf

De fotograaf zal met professionele apparatuur en reserve apparatuur, de huwelijksreportage van het bruidspaar verzorgen. De fotograaf zal op tijd op de locaties aanwezig zijn en niet eerder vertrekken dan afgesproken, tenzij met toestemming van het bruidspaar.

Aanvaarding van de opdracht.

Na het kennismakingsgesprek wordt de afspraak 3 weken in optie gezet in de agenda van de fotograaf. Binnen deze termijn laat het bruidspaar weten of ze akkoord gaan met de fotograaf. Na akkoord verklaring wordt de afspraak pas definitief gepland. Daarna stuurt de fotograaf de bevestiging en de factuur voor de aanbetaling van 250 Euro.

Bevestiging afspraak.

De afspraak is pas definitief zodra de fotograaf , na ontvangst van de akkoordverklaring, een bevestiging heeft gestuurd.

Bij de bruidsreportage is het volgende inbegrepen:
*de volledige reportage
*kennismaking gesprek
*een telefonisch tweede gesprek om de dag uitgebreid met elkaar door te nemen, *de professionele nabewerking

*een USB stick met de door de fotograaf samengestelde selectie van de foto’s in hoge resolutie (in JPEG)

*het eerste uur reiskosten binnen Nederland.

Extra kosten, zoals entreeprijzen voor binnen- en/of buitenlocaties, en parkeerkosten zijn nietinbegrepen bij de prijs. Deze bijkomende kosten zijn voor rekening van het bruidspaar. Boetes in verband met fout parkeren i.v.m. ontbreken van een vergunning voor de fotograaf of op aanwijzing van het bruidspaar komen voor rekening van het bruidspaar.

De vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Aanbetaling/ betaling

Bij reservering van de trouwdatum is een aanbetaling verschuldigd van 250 Euro.

Deze aanbetaling dient te zijn voldaan binnen 14 dagen na dagtekening van de factuur. Als na deze datum de aanbetaling nog niet is gedaan, kan de opdracht ontbonden worden verklaard en kan het bruidspaar op geen enkele manier meer rechten ontlenen aan de overeenkomst. Het bruidspaar ontvangt altijd een factuur. De factuur wordt per mail verzonden.

Het bruidspaar dient de factuur te controleren op eventuele onjuistheden alvorens deze betaald wordt. Het bruidspaar dient de factuur te betalen binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen.

Producten worden pas geleverd indien de betaling is ontvangen.

Annulering

Mocht het bruidspaar de opdracht willen annuleren dan kan dat tot 90 dagen voor de trouwdatum kosteloos. Bij annulering minder dan 90 dagen voor de trouwdatum wordt 50% van de kosten in rekening gebracht. In geen enkel geval wordt de gedane aanbetaling geretourneerd. De reden hiervan is dat de datum voor het bruidspaar is vrijgehouden en de fotograaf wellicht een andere opdracht heeft moeten afwijzen. Alleen bij zeer bijzondere situatie word in overleg met de fotograaf gekeken of er een terugbetaling kan plaatsvinden.

Extra Uren

Het bruidspaar en de fotograaf zijn een x aantal uren overeengekomen. Het kan zijn dat er eerder begonnen moet worden of we later klaar zijn. Er wordt geen toeslag berekent binnen een marge van 15 minuten. Bij een uitloop van meer dan 15 minuten worden er extra hele uren in rekening gebracht. Tarief per uur extra is 100 Euro.

Ziekte fotograaf

Mocht de fotograaf wegens ziekte of ander lichamelijk letsel niet in de gelegenheid zijn jullie bruiloft te fotograferen, is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiële) schade. In een dergelijke situatie stelt de fotograaf jullie zo spoedig mogelijk van het probleem op de hoogte en helpt de fotograaf jullie met het zoeken naar een vervangende fotograaf. Of een vervangende fotograaf beschikbaar is, kan niet gegarandeerd worden. Vanzelfsprekend krijgt het bruidspaar de gedane aanbetaling van mij retour.

Onvoorziene omstandigheden.

Bij diefstal of technische problemen is de fotograaf niet aansprakelijk voor eventueel geleden (financiele) schade. Indien een gedeelte van de foto’s niet beschikbaar is, zal de vergoeding ook naar rato aangepast worden. Mocht alles mis gaan en er totaal geen foto’s beschikbaar zijn dan is het

bruidspaar uiteraard geen kosten verschuldigd aan de fotograaf. De fotograaf werkt met meerdere lenzen, twee camera’s, een extra back-up camera en maakt gebruik van back-ups en doet er dus alles aan de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Echter bijvoorbeeld bij externe oorzaken als brand, diefstal of een defect geheugenkaartje is de fotograaf machteloos.

Aanlevering bestanden.

De foto’s worden uiterlijk 8 weken na de trouwdatum opgeleverd. Na aflevering van de opdracht aan het bruidspaar controleert het bruidspaar of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen.

Er wordt door de fotograaf een selectie van de gemaakte foto’s en deze zullen professioneel worden nabewerkt, dat wil zeggen dat ze worden gecontroleerd op scherpte, uitsnede , kleur en contrast . Alle foto’s worden gemaakt in kleur. Omzetting naar zwart-wit van maximaal een 25-tal foto’s is inbegrepen. Fotograaf zal nadrukkelijk geen nabewerking toepassen op bestaande elementen zoals het verwijderen van deze elementen of extreme nabewerking toepassen zoal het wijzigen van lichaamsproporties.

Een selectie van de foto’s worden in JPG omgezet. Deze ontvangen jullie op een USB stick in hoge resolutie en via een online fotogalerij.

Het is niet mogelijk de beschikking te krijgen over bestanden in RAW formaat.

Producten

Indien canvas, fotoafdrukken of andere fotoproducten beschadigd ontvangen worden dient het bruidspaar dit binnen 2 dagen kenbaar te maken aan de fotograaf. De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale kleurbewerkingen. De leveranciers van de fotoproducten zijn met grote zorg geselecteerd. Het is mogelijk dat het bruidspaar op zijn/haar beeldscherm de kleuren of helderheid van de foto’s anders ervaart indien dit beeldscherm niet gekalibreerd is. De fotograaf is om die reden niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleur weergave op het beeldscherm vanhet bruidspaar.

Fotoproducten worden besteld nadat de betaling van het bruidspaar is ontvangen. Reeds bestelde fotoproducten kunnen niet worden geannuleerd.

Digitaal fotoalbum

Indien je hebt gekozen voor een digitaal album wordt deze zo snel mogelijk voor u opgemaakt. Het bruidspaar dient binnen 2 weken na oplevering van de online fotogalerij de favoriete foto’s te selecteren zodat er gestart kan worden met de opmaak van het trouwalbum. Wordt de selectie door het bruidspaar later opgeleverd dan kan het zijn dat jullie langer moeten wachten op de opmaak van het trouwalbum. Het ligt eraan hoe druk het op dat moment is in het trouwseizoen. Een digitaal album bevat 15 spreads. Mocht je kiezen voor extra spreads dan wordt daar een extra bedrag voor in rekening gebracht. Bij alle pakketten fotografie (m.u.v. 6 uur fotografie) zit een luxe album van formaat 20 x20 cm inbegrepen. Zodra het album is opgemaakt wordt deze naar jullie gemaild en kunnen jullie nog een kleine wijziging doorgeven. Daarna gaat het album naar de leverancier. De levertijd bedraagd 6-7 weken.

Auteursrecht

Het auteursrecht van de foto’s ligt ten allen tijde bij de fotograaf. Het bruidspaar geeft de fotograaf toestemming om de gemaakte foto’s te gebruiken voor promotie doeleinden op internet en in drukwerk. Het bruidspaar ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie. Indien het bruidspaar uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient het bruidspaar dit vooraf kenbaar te maken aan de fotograaf via het formulier wat bij de bevestiging wordt meegestuurd.

Ten alle tijden mogen de foto’s door de fotograaf worden gebruikt voor bruidsfotografie gerelateerde wedstrijden.

Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door de fotograaf. Bij aanschaf van een USB met de digital ‘high resolution’ bestanden heeft het bruidspaar het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken.

Aansprakelijkheid.

Elainefotografie is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen of fotoafdrukken bij producten die niet door haar zijn geleverd.

Het is niet toegestaan om gekochte foto’s te scannen.

Privacy en persoonsgegevens.

Elainefotografie zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, emailadres, etc. ) openbaar maken of doorgeven aan anderen.

Elainefotografie

Rietdekker 45
6603 JV Wijchen

info@elainefotografie.nl

KVK 57711488
BTW. NL164141297B01
Privacy verklaring

 

Ben je op zoek naar een fotograaf welke creatief en vol passie te werk gaat? Dan ben je bij Elaine fotografie op het juiste adres! Stuur een mailtje, en wie weet tot snel!