Kinderen op je bruiloft

Trouwen met kinderen, Elainefotografie

Trouwen met kinderen

Kinderen op je bruiloft…  I Love It!

Ik word er altijd helemaal blij van als een bruidspaar bij mij op gesprek is, en verteld dat ze kinderen hebben.

Kinderen zijn echt, zo puur! Ze zetten niets in scene en zijn zoals ze zijn. Het zijn echte entertainers en dat levert vaak de mooiste foto’s op. En niet alleen levert het mooie foto’s op. Hoe bijzonder is het om je kinderen bij je bruiloft te betrekken, zodat ze later net als jullie de mooiste herinneringen hebben aan deze bijzondere dag!

Ik word altijd oprecht blij als ik tijdens het kennismakingsgesprek hoor dat het bruidspaar kinderen heeft en dat ze er de hele dag bij zullen zijn.

Maar ik kan me ook goed voorstellen dat het het een lastige keuze kan zijn of je wel of geen kinderen op je bruiloft wilt, als je zelf geen kinderen hebt.

Mijn advies: Heb je zelf kinderen dan is het super leuk om andere kinderen ook uit te nodigen. Maar heb je zelf geen kinderen? Dan kan het ook heerlijk zijn om de bruiloft te plannen zonder de kinderen van jullie gasten. Dan ligt de focus echt helemaal op jullie!

Enkele nadelen van kinderen op je bruiloft kunnen zijn dat ouders (gasten) de hele dag druk bezig zijn met hun kinderen, waardoor ze niet optimaal kunnen genieten van de bruiloft.

Kleine kindjes hebben soms een voeding of slaapje nodig, waardoor ouders daar druk mee zijn en geen aandacht hebben voor het bruidspaar. Ook is het voor kinderen lastiger om lang stil te zitten dus ze hebben wel animatie nodig. Een Nanny zou daar goed bij kunnen helpen!

 

In deze blog gaan we even uit van alle voordelen van kinderen op je bruiloft en hoe je kinderen er op een leuke manier bij kunt betrekken.

Bruidskinderen kijken vaak al heel lang uit naar de bruiloft.

Hoe leuk is het dan om ze volledig bij de voorbereidingen te betrekken, maar ook op de dag zelf door ze taakjes te geven!

 

 

Laat de bruidskindjes helpen bij de Getting-ready

Op de bruiloft krijgen ze natuurlijk mooie kleren aan. En meisjes voelen zich vaak echt een prinsesje. Haren worden gedaan, ze mogen een prachtige jurk aan en met een beetje geluk om nog een make-up op:)

Hoe geweldig als je de kindjes laat helpen tijdens de getting-ready bij papa en mama. Veters strikken of de stropdas aangeven bij de bruidegom, of bij de bruid helpen met hem omdoen van de sieraden of het aandoen van de schoenen.

Het levert de mooiste plaatsje op!

Of draai het om. Papa en mama die hun trouwkleding al aan hebben en dan gaan helpen om de kinderen aan te kleden. Het levert de mooiste beelden op!

 

Bloemblaadjes strooien

Voordat de ceremonie echt gaat beginnen, kun je ervoor kiezen om samen met jullie kinderen op te komen. Veel bruidsparen kiezen er toch gewoon voor om weggegeven te worden door bijvoorbeeld de vader.

In dat geval zou je een bruidmeisje de taak kunnen geven om bloemblaadjes te strooien. Geef ze een mandje met allemaal rozenblaadjes en ik weet zeker dat dit een heel bijzonder moment gaat worden.

Voor het bruidsmeisje zelf maar ook voor de gasten!

 

Laat kinderen de trouwakte ondertekenen

Wat altijd een heel leuk moment is, is om de kinderen een kinderakte te laten ondertekenen. Of ze nou een klein baby’tje zijn of al iets groter. Wat een eervolle taak is het dat ze de akte mogen ondertekenen!

In de ogen van de kinderen een super belangrijk moment, en dat mogen zij doen! Zelfs als ze nog niet kunnen schrijven is dit heel leuk om te doen.

Geef ze een stift in de hand en laat ze gewoon iets krassen het levert namelijk de leukste foto’s op! En natuurlijk doen jullie dit samen als gezin!

 

Laat de trouwringen brengen door de kinderen

Wat ook een bijzonder moment is, is om de kinderen de ringen te laten brengen. Het is een van de belangrijkste momenten tijdens een ceremonie. Trotser kun je ze niet maken als ze dit mogen doen.

Neem vooral ook de tijd voor dit leuke moment! Laat ze niet alleen de ringen brengen, maar laat ze erbij staan als papa de ring om de vinger van moeders schuift, zodat ze vervolgens de ring kunnen geven aan mama.

Het is een hele eer dat ze dit mogen doen. Mocht je nou 2 kinderen hebben en het lastig vind om de taken te verdelen? Laat ze dan beide 1 ring brengen. En heb je 3 kinderen? Dan is er nog een leuke 3e taak!

 

Laat ze met de hamer slaan

Vaak wordt het JA-woord bevestigd met een slag met een hamer.

Laat het ene kindje de ringen brengen en het andere kindje met de hamer slaan. Soms geeft dit onverwachte momenten. Laatst mocht de zoon van een bruidspaar slaan met de hamer. Hij gaf zo’n harde mep met de hamer, dat iedereen er enorm van schok. De emoties die volgende waren geweldig!!

 

Aansnijden van de bruidstaart

Ook tijdens de bruidstaart kun je de kinderen erbij betrekken. Laat kinderen erbij staan en eventueel helpen wanneer het bruidspaar de taart gaat aansnijden. Ze kijken vaak met open mond naar de prachtige taart en zitten zich helemaal te verlekkeren aan alle lekkere gebakjes!

Ook een sweet-table , een versierde tafel met lekkernijen, is een aanrader wanneer er veel kinderen op je bruiloft zijn. Denk aan spekspiesjes, een M&M machine, een lollystandaard en lekkere cupcakes of Donuts. Daar zijn ze voorlopig wel even zoet mee!

 

De openingsdans met kinderen.

Vaak wordt er door het bruidspaar een openingsdans voorbereid. Bij dit moment staat het bruidspaar in het middelpunt van de belangstelling. Maar hoe pak je dit aan als je als bruidspaar kinderen hebt? En er ook meerdere kinderen op de bruiloft zijn?

Wat heel vaak wordt gedaan is dat er na de openingsdans 2 of 3 liedjes worden gedraaid voor de kinderen.

De kinderen mogen even helemaal los gaan op hun favoriete muziek samen met mama en papa, en wie weet dansen de overige gasten ook wel even gezellig mee!

Even genieten van het laatste momentje samen op deze bijzondere dag, want na deze kinderdisco, is het misschien wel tijd om de kinderen naar de oppas te laten gaan.

 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om het voor een kindje ook een onvergetelijke dag te maken. En zo heb ik nog heel veel leuke ideeën voor jullie!

Dus mocht je vragen hebben over trouwen met kinderen op je bruiloft? Neem dan zeker contact met mij op!

Award winning bruidsfotograaf, Trouwfotograaf Wijchen Kinderen op je bruiloft, Elainefotografie Trouwen met kinderen, Elainefotografie Award winning bruidsfotograaf Nijmegen, Elainefotografie Trouwen met kinderen Elainefotografie Trouwfotograaf Kasteel Doornenburg Kinderen op je bruiloft Trouwfotograaf, fotograaf nijmegen elainefotografie Trouwfotograaf Nijmegen, Elainefotografie Trouwen met kinderen, elainefotografie Kinderen op je bruiloft, Elainefotografie Award winning fotograaf Nijmegen Bruidstaart, Elainefotografie Kinderen op je bruiloft Kinderen op je bruiloft Trouwfotograaf Nijmegen, Elainefotografie Trouwfotograaf Nijmegen Elainefotografie Kinderen op je bruiloft Trouwfotograaf Elainefotografie Nijmegen Kinderen op je bruiloft, Elainefotografie Award winning bruidsfotograaf Nijmegen Trouwen bij Tuinen van Appeltern /Marc & Nischa Trouwen Kasteel Wijenburg | Trouwfotograaf Wijchen Masters of Dutch Wedding Photography, Elainefotografie Bruidsfotograaf Arnhem, Elainefotografie trouwfotograaf Alphen aan de Rijn Trouwen met kinderen, Elainefotografie Trouwfotograaf Utrecht, Elainefotografie Trouwen bij Tuinen van Appeltern /Marc & Nischa Kinderen op je bruiloft Trouwen met kinderen, Elainefotografie Kinderen op je bruiloft, Elainefotografie

Elainefotografie

Rietdekker 45
6603 JV Wijchen

info@elainefotografie.nl

KVK 57711488
BTW. NL164141297B01
Privacy verklaring

 

Ben je op zoek naar een fotograaf welke creatief en vol passie te werk gaat? Dan ben je bij Elaine fotografie op het juiste adres! Stuur een mailtje, en wie weet tot snel!